设一道轻盈的屏风,让风和光进来!

发布时间: 2019-07-11    浏览(359)

http://img.zhux2.com/editor1562749936749759.jpg


MA 住宅的铝合金屏风

Aluminium screens shield the interiors of Pitsou Kedem's MA House


Pitsou Kedem建筑事务所设计了四面铝制外墙,为住宅穿上了一件通风的外套,这座房屋围绕着以色列Bnei Ziom的一个庭院。


这座穿孔金属外墙背后的住宅名为“MA”,它被分成三个体量,坐落在这片绿树环绕的场地之中。


Pitsou Kedem建筑事务所从隔壁农场借了一匹马来为该项目拍摄照片。


Pitsou Kedem Architects used patterned aluminium screens to create a ventilated outer skin for this house arranged around a courtyard in Bnei Ziom, Israel.

Called MA House, the structure behind this perforated metal facade has been divided into three wings and sits on a site surrounded by greenery.

Pitsou Kedem Architects borrowed a horse from a next door farm to star in the photoshoot for the project.


http://img.zhux2.com/editor1562749931682921.jpg


住宅的北侧是公共生活空间,南侧是一个大型主卧室,儿童卧室位于两者之间。


除了西边有一个带凉棚的游泳池外,住宅还围绕着倾斜的中央庭院,并通过石铺路相连。


Communal living spaces sit to the north and a large master bedroom to the south, with children's bedrooms running in between.

Along with a pergola-covered pool to the west, these structures loosely enclose a sloping central courtyard and are connected by a series of stone-paved paths.


http://img.zhux2.com/editor1562749925185487.jpg


“庭院逐渐下沉,让中央建筑看上去如同飘在空中,营造出轻盈和通透感。”Pitsou Kedem建筑事务所描述道。


MA住宅的主要结构采用裸露的混凝土,外面的屏风则采用轻质铝材,面向庭院的一侧采用大面积玻璃。在这里,深层混凝土的裸露有助于保护露台空间免受太阳直射。


"On the one side, the courtyard descends gradually, so that the central building mass appears to hover in the air above it, creating a sense of lightness and airiness for the building," said Pitsou Kedem Architects.

MA House's main structures have been built with exposed concrete, shielded on the outside by the lightweight aluminium screens and facing the courtyard with large areas of glazing. Here, deep concrete reveals help shield small terrace spaces from the sun.


http://img.zhux2.com/editor1562749919291139.jpg


“轻盈的薄白铝与沉闷混凝土互相融合,在两种材料之间形成张力和对比,并加强每种材料的观感。”建筑事务所描述道。


这种分层创造了由混凝土梁覆盖的封闭空间,但是面向浅水池那一侧则是开放的。铝制屏风上的开口可以让人们从房屋外部瞥见庭院。


"Thin white aluminium was counterbalanced against massive and timeless exposed concrete to create a tension and contrast between the two materials and intensify each," said the studio.

This layering creates a series of spaces covered by concrete beams, but otherwise open to the elements, with shallow pools of water. Perforations in the aluminium screen give glimpses through from the exterior of the house into the courtyard.


http://img.zhux2.com/editor1562749914519661.jpg


“通往庭院的大开口和前面的透明泳池,让建筑物的墙壁几乎隐形,并且让室内空间的人们感到包容开放,因为唯一遮蔽他们的只有一个混凝土屋顶。”建筑事务所描述道。


庭院倾斜的地形将光线带入地下室空间,其上方是大型混凝土悬臂。


"Large openings to the courtyard and the see-through pool to the front almost completely cancel out the walls of the structure and give people in the interior spaces a sense of being out in the open with only a concrete roof to protect them," added the studio.

The sloping topography of the courtyard has been used to bring light down into a basement space, which is shielded by the large concrete overhang of the floor above.


http://img.zhux2.com/editor1562749907135224.jpg


在室内,混凝土也裸露在外,成为屏风洒下的斑驳光线的背景。


面向庭院的角落窗户和推拉门让生活空间与室外连接起来。


Inside, the concrete has also been left exposed, creating a backdrop for the patterns of dappled light that travel through the screened facades.

Towards the courtyard, corner windows and sliding doors allow the living spaces to spill outside.


http://img.zhux2.com/editor1562749901411028.jpg


Pitsou Kedem建筑事务所由Pitsou Kedem于2010年创立,建筑师经常将室内、室外与建筑本身融为一体。


其他例子还有Split住宅的木质网格屏风,还有能从室内俯瞰游泳池的Pavilion住宅。


摄影:Amit Geron


Pitsou Kedem Architects, which was founded by Pitsou Kedem in 2010, often plays with the idea of blending the internal and external with its residential designs.

At Split House, an internal courtyard is visible behind a gridded wooden screen, and at Pavilion House, internal spaces overlook a large pool that runs the length of the building.

Photography is by Amit Geron.



项目信息:

建筑设计:Pitsou Kedem建筑事务所

设计团队:Irene Goldberg, Tamar Berger, Pitsou Kedem

主创建筑师:Tamar Berger

执行团队:Asaf Lupo


Project credits:

Design: Pitsou Kedem Architects

Design team: Irene Goldberg, Tamar Berger and Pitsou Kedem

Architect in charge: Tamar Berger

Execution: Asaf Lupo


主页: 天高云淡    阅读原文

标签: 设计鉴赏 设计案例 设计理念

举报
施肥 浇水 虫子 斧子

该文章共收到

0 浇水

0 施肥

0 虫子

0 斧头

竞 猜 Guessing Competition

竞猜规则:

1.竞猜时间从文章登上网站页面的时间计算。

2.每个用户只能选择一个区间投注,注数不限。

3.用户竞猜获胜奖励来自其他区间的投注金额,根据投注的注数得到相应的比例奖励。

参与竞猜投注,可与所有获胜用户平分奖池奖金0筑讯币

竞猜 · 打赏数

gifts

活动已结束

获奖区间:

您的竞猜结果

请在个人中心处查看

相关文章 Related articles

换一批

|视频推荐
  • 能看见风景的城池—苏州高新区文体中心

  • 世上最大木结构建筑,如同一朵蘑菇云,功能让人惊艳!

打赏

×

浇水

30筑讯币

赠送数量

小计: 9600筑讯币

×

赠送成功!

赠送记录可在消息中心查看

已扣除 30筑讯币

竞猜

×
请选择竞猜区间
  • 0-10
  • 11-20
  • 21-30
  • 30以上
请选择竞猜注数,每注为500筑讯币
  • 1
  • 5
  • 10

需支付 500筑讯币

×

已扣除 349筑讯币

竞猜结果请关注倒计时

竞猜排行榜

Ranking List

请选择举报原因

  • 违反国家法律规定

  • 垃圾文章

  • 广告

  • 其他原因 :

    0/140