低调奢华——九桥乡村俱乐部

发布时间: 2019-04-14    浏览(158)

Nine Bridges Country Club

设计方:坂茂建筑师事务所

位置:韩国

分类:娱乐建筑

内容:实景照片

建筑设计负责人:KACI International, Inc.

委托人:CJ Group

摄影师:Hiroyuki Hirai

http://img.zhux2.com/editor1555220655162892.jpg

这是由坂茂建筑师事务所设计的九桥乡村俱乐部。位于距离韩国首尔两小时车程外的一座高尔夫球会所,会所由三部分组成,一部分接待常规顾客,一部分接待VIP顾客,以及一部分留宿的VIP顾客。每部分的建筑都有着不同的结构体系,并以一种韩国传统的构建方式呈现出当代建筑的风貌。 

这个最容易让人记住的部分,是常规接待区的六边形网状结构,从天花板到柱子完全由六边形的木肋编织而成,柱子仿佛是网状结构的突变而成的,整体感极强,同时兼具美感,让人联想到四周连绵的群山。普通VIP区采用了混凝土结构,而留宿VIP区局部采用钢结构,按照类似住宅的格局建造。 

译者: 艾比 

This is a new clubhouse for a premier golf course located two hours from Seoul by car. It is composed as three buildings: the main clubhouse for regular members, a VIP members area, and accommodations VIP members. Each building is composed of a different structural system and are presented in a modern sense of traditional construction methods in South Korea. 

The regular members’ clubhouse building is composed of a hexagonal wooden grid shell roof structure that encompasses the whole building. The VIP accommodations is a short span steel structure in a residential scale. The VIP members’ clubhouse building is reinforced concrete. 

The atrium space of the main clubhouse is composed of timber columns and roof with an envelope of clear glass providing a transparent and open space. The laminated timber columns arranged in radially climb vertically and curve to become horizontal members at the roof plane forming a hexagonal grid. The lower podium is constructed as a wall of large local stone built like tradtional stone setting of South Korea, gradually slanting inwards towards the top. 

The transparency and openness of the timber portion serves as the reception area, the members’ lounge and party room. The enclosure of the stone podium includes the more private Locker room area, bathrooms, a spa and building services, and parking is provided in the basement. 

The open atrium’s transparent curtain wall utilizes stacking glass shutters that enables the atrium to open completely to the outside. The terrace at the upper level uses full-height sliding glass doors to connect the party room interior seamlessly with the outdoors. 

The three story high timber structure is exposed as the interior finish material, and received fire department approvals by way of oversizing the timber members to act as the fireproofing material. The warmth and texture of the wood is felt in the interior throughout the building.

http://img.zhux2.com/editor1555220710677248.jpg

http://img.zhux2.com/editor1555220710222377.jpg



来源:搜狐

主页: 少年客    阅读原文

标签: 设计鉴赏 设计理念 设计案例

举报
施肥 浇水 虫子 斧子

该文章共收到

0 浇水

0 施肥

0 虫子

0 斧头

竞 猜 Guessing Competition

竞猜规则:

1.竞猜时间从文章登上网站页面的时间计算。

2.每个用户只能选择一个区间投注,注数不限。

3.用户竞猜获胜奖励来自其他区间的投注金额,根据投注的注数得到相应的比例奖励。

参与竞猜投注,可与所有获胜用户平分奖池奖金0筑讯币

竞猜 · 打赏数

gifts

活动已结束

获奖区间:

您的竞猜结果

请在个人中心处查看

相关文章 Related articles

换一批

|视频推荐
  • 中国“金字塔”大楼,设计理念新奇,成网红建筑(视频)

  • 西藏;守护布达拉宫千年珍宝,布达拉宫建筑设计图首次亮相(视频)

打赏

×

浇水

30筑讯币

赠送数量

小计: 9600筑讯币

×

赠送成功!

赠送记录可在消息中心查看

已扣除 30筑讯币

竞猜

×
请选择竞猜区间
  • 0-10
  • 11-20
  • 21-30
  • 30以上
请选择竞猜注数,每注为500筑讯币
  • 1
  • 5
  • 10

需支付 500筑讯币

×

已扣除 349筑讯币

竞猜结果请关注倒计时

竞猜排行榜

Ranking List

请选择举报原因

  • 违反国家法律规定

  • 垃圾文章

  • 广告

  • 其他原因 :

    0/140